Munkatársak

Dr. Benedek Pálma Edina

dr-benedek-palma-200x250

1998-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Pályafutásom az egri Markoth Ferenc Kórház gégészeti osztályán kezdődött.

2000. január 1.-től a Heim Pál Gyermekkórház gégészeti osztályán dolgozom. Ekkor kerültem kapcsolatba a gyermekkori alvászavarokkal, főleg a légúti elzáródások miatt kialakuló obstruktív alvási apnoe szindrómával (OSAS).

2002-ben általános fül-orr-gégészeti, 2008-ban gyermek fül-orr-gégészeti szakvizsgát tettem.

2006-ban a németországi Manheim és Heidelberg egyetemi alváslaborjaiban vettem részt szakmai gyakorlaton.

2007 óta alvásdiagnosztikai képesítéssel rendelkezem.

A gyermekek felső légúti elzáródásának kivizsgálásában és kezelésében a hangsúly a fül-orr-gégészeten van. Leggyakoribb ok az orr és / vagy garatmandulák túltengése. Előfordul még allergiás nátha, gége fejlődési rendellenesség, valamint az obesitas (kövérség) is. Egyéb, főleg ideggyógyászati betegségekkel párhuzamosan alakulhat ki a garatfal izmainak összeesése, ennek következtében belégzéskor teljes légúti elzáródás jöhet létre. Erre megoldás a légsín terápia, melynek beállítása és használata nem veszélytelen. Ez a terápiás lehetőség gyermekkorban Magyarországon csak kórházunkban érhető el.

Fő feladatom az alvási apnoe szindróma késői, súlyos, életet veszélyeztető következményeinek kivédése, mely három alappilléren nyugszik: a felvilágosításon, a megelőzésen és az időben elkezdett kezelésen.


Dr. Csetneki Judit- SIDS vezető oktató

Dr. Dános Zsófia – SIDS oktató

Dr. Gulácsi Ágnes – SIDS oktató

Dr. Mészáros Kinga -SIDS oktató

Dr. Tóth Fanni – SIDS oktató

Dr. Zsigmond Borbála- SIDS oktató


In Memoriam Dr. Czinner Antal

In Memoriam Czinner Tanár Úr