Munkatársak

Dr. Scheuring Noémi

2000 áprilisa óta dolgozom a Heim Pál Gyermekkórház belgyógyászati osztályán kezdettől adjunktusként, majd 2008. június 01-től főorvosi minőségben. Szakképesítésemnek megfelelően főként újszülöttekkel és csecsemőkkel foglalkozom. A gyermekek gyógyításán, illetve kivizsgálásán kívül nagy hangsúlyt fektetek a szülők széleskörű tájékoztatására és oktatására is. A közös és összehangolt munka teszi igazán lehetővé a gyógyítás sikerét.

1994-2000-ig szülészeti osztályokon tevékenykedtem újszülött orvosként. Először a budapesti Margit Kórházban, majd az újpesti Károlyi Sándor Kórházban. Ezidő alatt szereztem meg újszülöttgyógyász (neonatológus) és gyermeknőgyógyász szakvizsgáimat is.

1992-1994-ig házi gyermekorvosként dolgoztam. Az alapellátás egy igazi kihívás. Nagyon szerettem ezt a munkát, de további tanulmányaim miatt hagytam abba, és vállaltam kórházi munkát.

1982-1992 között gyermekgyógyászati szakvizsgámhoz szükséges szakmai gyakorlataimat töltöttem Balassagyarmaton. Időközben több évig gyakorlatban is igyekeztem megvalósítani az „anyák iránti elvárásokat” saját gyermekeim születése kapcsán. Három gyermekem van.

Általános Orvosdoktori diplomámat Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem 1982-ben.

2012 – Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar (Hédervári-Heller és Németh) szakirányú továbbképzési szak: ”Szülő-csecsemő/kisded konzulens”

Szakvizsgáim:

Csecsemő és gyermekgyógyászat (1990)
Neonatológia-Újszülöttgyógyászat (1995)
Gyermeknőgyógyászat (2000)

Főbb tevékenységeim:

SIDS – hirtelen bölcsőhalál szűrés és szülői felkészítés
Csecsemőkori rosszullétek kivizsgálása és kezelése
Csecsemőkori táplálkozási és viselkedési zavarok (extrém sírás, nyugtalanság) kivizsgálása és kezelése.

Véleményem szerint minden szülőnek össze kell hangolódnia gyermekével. Észre kell vennie, ha baj van, és azt is ha nincs. Ez természetesen nem könnyű feladat, de elsajátítható. Csak akarni kell. Ebben szeretnék mindenkinek segíteni!


Dr. Benedek Pálma Edina

dr-benedek-palma-200x250

1998-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Pályafutásom az egri Markoth Ferenc Kórház gégészeti osztályán kezdődött.

2000. január 1.-től a Heim Pál Gyermekkórház gégészeti osztályán dolgozom. Ekkor kerültem kapcsolatba a gyermekkori alvászavarokkal, főleg a légúti elzáródások miatt kialakuló obstruktív alvási apnoe szindrómával (OSAS).

2002-ben általános fül-orr-gégészeti, 2008-ban gyermek fül-orr-gégészeti szakvizsgát tettem.

2006-ban a németországi Manheim és Heidelberg egyetemi alváslaborjaiban vettem részt szakmai gyakorlaton.

2007 óta alvásdiagnosztikai képesítéssel rendelkezem.

A gyermekek felső légúti elzáródásának kivizsgálásában és kezelésében a hangsúly a fül-orr-gégészeten van. Leggyakoribb ok az orr és / vagy garatmandulák túltengése. Előfordul még allergiás nátha, gége fejlődési rendellenesség, valamint az obesitas (kövérség) is. Egyéb, főleg ideggyógyászati betegségekkel párhuzamosan alakulhat ki a garatfal izmainak összeesése, ennek következtében belégzéskor teljes légúti elzáródás jöhet létre. Erre megoldás a légsín terápia, melynek beállítása és használata nem veszélytelen. Ez a terápiás lehetőség gyermekkorban Magyarországon csak kórházunkban érhető el.

Fő feladatom az alvási apnoe szindróma késői, súlyos, életet veszélyeztető következményeinek kivédése, mely három alappilléren nyugszik: a felvilágosításon, a megelőzésen és az időben elkezdett kezelésen.


Dr. Csetneki Judit- SIDS vezető oktató

Dr. Dános Zsófia – SIDS oktató

Dr. Gulácsi Ágnes – SIDS oktató

Dr. Mészáros Kinga -SIDS oktató

Dr. Tóth Fanni – SIDS oktató

Dr. Zsigmond Borbála- SIDS oktató


In Memoriam Dr. Czinner Antal

In Memoriam Czinner Tanár Úr